Hoe kies je de beste rijschool

Rijschool Roosendaal

Van die 16,5 miljoen zullen er naar verwachting ongeveer 1050 de rijleeftijd van 18 jaar bereiken. Van deze 1000 tieners zullen er 90 slagen voor het examen en rijlessen kunnen gaan volgen. Momenteel is de instroom van nieuwe bestuurders beperkt tot mensen met een leerling vergunning. Nederland heeft een “SYSTEMISCH ondernomen strategisch plan voor de instroom van nieuwe beginnende bestuurders” vastgesteld, dat in andere landen met succes is toegepast. Dit systeem bereidt zowel beginners op het rijden voor als verhoogt het aantal praktische rijervaringen. Het plan omvat:-

– De ingang van de rijbaan moet zo worden gemaakt dat hij gemakkelijk en veilig te gebruiken is voor kinderen.

– Het gebruik van achteruitkijkspiegels voor passagiers aanmoedigen

– Alleen ervaren bestuurders mogen in de buurt van scholen rijden

– Identificatie van de houders van rijbewijzen

systematische aanpak van rij- en burgerzin

De rijopleiding

In het voorjaar van 2007 heeft het Dutch Safety Performance Institutie (DSI) een onderzoek uitgevoerd naar de manier waarop tieners leren autorijden. De DSI-studie werd uitgevoerd in samenwerking met het bureau forekids.org en richtte zich op de gebieden parkeerveiligheid, houding en emotie, geheugen, rijprestaties, risicobeoordeling en simulatie. Deze studie is op de markt gebracht via de voordelen van Extend. Uit het resultaat bleek dat het aanleren van rijvaardigheid bij tieners lang duurt. In vergelijking met de 50% die in de eerste drie jaar slaagde voor het rijexamen, zakte 13% van de totale steekproef de eerste keer. Mannen hebben statistisch gezien meer kans dan vrouwen om voor het examen te slagen. Verrassend is dat vooral onder 15- tot 24-jarigen vrouwen meer kans hebben om te slagen dan mannen. Uit de studie blijkt verder dat bij mensen die onlangs naar een nieuwe stad zijn verhuisd, vrouwen opnieuw meer kans hebben dan mannen om de vereiste rij norm te overschrijden.

De rijbeoordeling van 2007

Om te onderzoeken hoe goed jij als tiener weet waar je mee bezig bent, kun je een informeel assessment afnemen. Je kunt je ouders een leerstrategie voorstellen die een leidraad kan zijn voor hoe je omgaat met rijden in een aantal situaties, of het nu gaat om verkeersveiligheid, verkeersregels of rijden in een vreemd gebied. Bij wijze van inleiding is het het beste als jij, je ouders of iemand die kennis heeft van de rijopleiding waarvoor je je wilt inschrijven, de beoordeling afneemt. Daarna nemen je ouders of een gediplomeerde rijinstructeur het voor je af. Zij fungeren als je evaluatoren en moeten je gedrag beoordelen voordat ze oordelen of je in staat bent een rijopleiding te blijven volgen. Pas als beide partijen tevreden zijn, mag je plaatsnemen op de bestuurdersstoel voor je eerste echte examen.

In dit stadium is het het beste om vragen of klachten over je rijlessen te vermijden, neem gewoon het advies aan van degenen die al geslaagd zijn en nu rijden. Hun ervaring en begrip van wat er tijdens je lessen is gebeurd, zal je helpen om je te verbeteren en het veiliger te maken voor jou en anderen op de weg.

Hoe kies je de beste rijschool

Zorg ervoor dat u op zoek naar een rijschool die tegemoetkomt aan uw behoeften en is dicht bij uw huis gelegen.

1) Mond-tot-mondreclame- Is deze school een gevestigde of net begonnen om misschien op te starten? Indien gevestigd, is hun mandaat het onderwijzen van de cursussen die DOT vereist. Dit zal ervoor zorgen dat u de allerbeste opleiding te ontvangen. Het idee is om je zo snel mogelijk achter het stuur te krijgen.

2) Zoeken naar rijscholen online- Het gemeenste instrument dat u kunt gebruiken om te controleren op de kwaliteit van een rijschool is het internet. Zo kun je lezen wat anderen die ervaring hebben met het leren rijden te zeggen hebben over de school. En, je krijgt een eerste hand ervaring van hoe het is om daar te zijn wanneer het tijd is voor rijlessen. Wanneer je scholen vergelijkt, kijk dan naar de prijs en de locatie. Vaker wel dan niet, goedkopere lessen zijn gewoon dat, goedkoper! Wanneer u de school die u zich meer comfortabel voelen is meer dan waarschijnlijk de juiste is voor u, moet u beginnen met het zoeken naar een les op de geplande datum. Zorg ervoor dat het lesrooster kan aan uw beschikbaarheid.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.